Håndlavede smykker med historie / Mine arbejdsprocesser

Mine arbejdsprocesser

I skabelsen af unikke håndlavede smykker arbejder jeg med en en indre og en ydre arbejdsproces.
 
Den indre arbejdsproces er som en spirituelle rejse, hvor jeg arbejder med energier og farver fra mine smykkematerialer. Det er en meditativ proces, hvorfra jeg får inspiration til at skabe unikke og kraftfulde spirituelle smykker.
 
Den ydre arbejdsproces er der, hvor inspiration, design, kreativitet og håndværk går op i en højere enhed. Denne proces består af 3 faser:

Den første skridt er designfasen. I denne fase tegner og skitserer jeg, leger med former, farver og forskellige smykkematerialer samtidigt med, at jeg lader mig inspirere af f.eks. billeder, naturens farver og former, anden kunsthåndværk, ideer, tanker og følelser som kommer til mig fra den indre arbejdsproces.
Det kan godt tage lang tid før et design til et konkret smykke tager sin endelige form.

Det næste skridt i min arbejdsproces er udvælgelsen af de bedste smykkematerialer.
Hvis jeg ønsker at skabe et unikt vintage-smykke går jeg i gang med at finde de rette gamle smykkedele. Det kan f.eks. være antikke sølvled fra en gammel skønvirke-sølvkæde, eller det kan være gamle elfenbensperler eller smukke porcelænsperler. Dernæst finder jeg frem til det metal kæden skal laves i. Det kan f.eks. være 925 sterlingsølv, forgyldt sterlingsølv eller bronze. Afslutningsvis finder jeg de rette former og farver på de halvædelsten og/eller perler, som jeg skal bruge i kæden. Det kan f.eks. være smukke facetslebne og klare lyseblå aquamarinhjerter, der kombineres med store dråbeformede og hvide kulturferskvandsperler og pink turmalin.
 
Hvis jeg ønsker at skabe et spirituelt smykke spiller halvædelstenenes, perlernes og metallets energier og farver en afgørende rolle i designet af smykket og i valget af smykkematerialer. Det er vigtigt at energierne og farverne i smykket arbejder sammen om at skabe den kraft, indvirkning og betydning, som smykket skal rumme.

Det sidste skridt i min arbejdsprocessen er selve det håndværksmæssige arbejde med at skabe smykket. Her benytter jeg mig af mange håndværksmæssige teknikker afhængig af, om jeg skal støbe en ring, et blomstervedhæng, eller om jeg skal lave et armbånd, en kæde eller et par øreringe. Det betyder at jeg i denne sidste del af min arbejdsproces f.eks. både modellerer i voks, ind-gipser, støber, sliber, polerer, vikler, lodder, trækker perler på tråd, knytter, saver og limer. Processer der kræver stor præcision, kreativitet og viden om mange forskellige håndværksmæssige teknikker.
Maria Holler Hune | CVR: 28476949 | Rosengårdsvej 22, Odense M - DENMARK | Tlf.: 23659208 | info@persefone.dk